Zoeken
  • Sharon van der Zalm

#BUDGET-TIP Dressoir met eetbank onder de 500 euro!


Eenheid en rust in een ruimte waar veel gebeurd, is belangrijk. In een gemiddelde rijtjeswoning wordt er vaak in één ruimte tv gekeken, gegeten en gekookt. Het is dan fijn om met grote elementen te werken die de verschillende functies met elkaar verbinden, zoals deze eetbank/dressoir.


Op deze manier kun je een gezellige eethoek maken door het aan te kleden met sierkussens.

Je kunt er zelfs een zit en rugkussen voor laten maken zodat je écht comfortabel zit.


Het is vaak wel zo dat je met zo'n lang dressoir uit komt bij maatwerk. Het voordeel daar van is dat je zelf kunt bepalen welke afmetingen de kast heeft, of hij zwevend moet hangen, wat voor kleur hij krijgt en of er lades of deurtjes in moeten. Natuurlijk heel erg mooi. Maar aan maatwerk zit uiteraard ook een prijskaartje.


Maatwerk is prachtig, maar ook prijzig. En door alle kosten van een verbouwing of verhuizing kan het fijn zijn ergens op te besparen.

Wij hebben gekozen om zelf een dressoir te creëren.
Ik ben gek op de Do it yourselve's van IKEA. Eenvoudige meubels die je op een creatieve manier een hele andere uitstraling geeft. Dus stak ik, samen met mijn man en vader, de handen uit de mouwen en gingen we aan de slag.Wat heb je nodig?

  • 5 x Stuva bank - 90x50x50 cm - € 35,- per stuk

  • 5 x Folja - Kist op wielen - 90x49x48 cm - € 29,95 per stuk

  • Een boor met schroeven waarmee je de 'Stuva banken' vanaf de binnenkant mee aan elkaar kan zetten.

  • 10 x Leuke knopjes waar je de bijbehorende knopjes mee kunt vervangen € 2,50 per stuk

  • Een blad, op maat gezaagd bij bijvoorbeeld praxis.

  • Sierkussens of kussens op maat zodat je lekker comfortabel zit.De Stuva bank is officieel een speelbankje voor kinderen, dus super functioneel.

Hij bevat lekker veel opbergruimte, is ideaal voor kinderen om te spelen en je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt. Het nadeel is dat er niet veel keuze is in kleur. Ik heb gekozen om het dressoir licht te laten, omdat de keuken die er al in zat bij aankoop van het huis ook wit is en mooi aansluit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kastjes te verven.


Bekijk hier onder het resultaat:Het is erg eenvoudig uitvoerbaar en wij zijn er nog altijd super blij mee!

Wil je meer weten? Neem gerust contact op.

148 keer bekeken0 reacties